Familie i robåt på Setertjern

Helgesamling for familier som har mistet et barn: 20.10-22.10.2023

Fra 20. til 22. oktober 2023 arrangerer Leve NÅ helgesamling for familier som har mistet barn.

Søknadsfrist: 25. august 2023.

Å miste et barn er en smertefull opplevelse. Foreldre føler sterk sorg og for mange oppleves den nye hverdagen vanskelig. Noen blir mer sårbare i sosiale sammenhenger eller de føler de mister viktige sosiale arenaer. Andre foreldre forteller at de er redde for at barnet skal bli glemt. De fleste har et sterkt behov for å snakke om barnet, langt utover det omgivelsene oftest forstår. Mange føler identiteten blir endret. Å få hjelp til å sortere og forstå egne følelser og utfordringer i hverdagen synes mange er en støtte. Å treffe andre og samtidig utveksle erfaring kan være en hjelp. Sorgen etter et dødsfall er noe som er felles i en familie, men hvordan reaksjonene er og hva som er vondt for den enkelte i familien kan være ulikt.

En helg i året arrangerer Leve NÅ  en samling på Frambu senter for familier som har mistet barn som var i målgruppen til Leve NÅ.  Tilbudet inkluderer også familier som mistet barnet sitt etter fylte 18 år.

Samlingen gir familien mulighet til å møte andre i samme situasjon og få kunnskap om sorgreaksjoner og mestringsstrategier. Det vil bli lagt vekt på informasjon, samtaler, fellesskap, aktiviteter og ro.

Program

I tillegg til forelesninger og samtaler i grupper, vil det være aktiviteter både for barn, unge og voksne. Program for helgesamling kommer her når det er klart.

Hvordan delta og hva koster det?

Familier som ønsker å delta kan selv søke ved å sende inn søknad om helgesamling.

Deltakelse, overnatting og måltider på Frambu senter er gratis for søsken og foresatte.
Dessverre dekker ikke Pasientreiser reiseutgifter til møter/arrangement for etterlatte. Personer som skal delta på helgesamlingen kan imidlertid søke om et reisetilskudd fra Leve NÅ. Dette gjelder familier som har reiseutgifter som overstiger totalt 1500,- for reise til/fra Frambu senter. Det er mulig å søke om et reisetilskudd på opp til 2500,- pr. familiemedlem (søsken og foresatte). -med forbehold om endringer.
Søknad må sendes til Leve NÅ innen én uke etter gjennomført opphold.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer om helgesamlingen passer for deg eller dere!

 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Dato

okt 20 - 22 2023

Tid

All Day
Leve NÅ - Stiftelsen Frambu

Sted

Leve NÅ - Stiftelsen Frambu
Sandbakkveien 18, 1404 Siggerud
Kategori
Leve NÅ

Arrangør

Leve NÅ
E-post
levenaa@frambu.no
Nettsted
http://www.levenaa.no
Søknad til helgesamling