Helgesamling for familier som har mistet barn: 29. nov- 1. des. 2024

Fra 29. november til 1. desember 2024 arrangerer Leve NÅ helgesamling for familier som har mistet barn.

Søknadsfrist: 25. oktober 2024. Søkere etter fristen kan få tilbud om deltakelse dersom vi har ledige plasser. 

En helg i året arrangerer Leve NÅ  en samling på Frambu senter for familier som har mistet barn som var i målgruppen til Leve NÅ.  Tilbudet inkluderer også familier som mistet barnet sitt etter at det fylte 18 år.

Å miste et barn er en smertefull opplevelse. Foreldre føler sterk sorg og for mange oppleves den nye hverdagen vanskelig. Noen blir mer sårbare i sosiale sammenhenger eller de føler de mister viktige sosiale arenaer. Andre foreldre forteller at de er redde for at barnet skal bli glemt. De fleste har et sterkt behov for å snakke om barnet, langt utover det omgivelsene oftest forstår. Mange føler identiteten blir endret.

Å få hjelp til å sortere og forstå egne følelser og utfordringer i hverdagen synes mange er en støtte. Å treffe andre og samtidig utveksle erfaring kan være en hjelp. Sorgen etter et dødsfall er noe som er felles i en familie, men hvordan reaksjonene er og hva som er vondt for den enkelte i familien kan være ulikt.

Helgesamlingen gir familien mulighet til å møte andre i samme situasjon og få kunnskap om sorgreaksjoner og mestringsstrategier. Det vil bli lagt vekt på informasjon, samtaler, fellesskap, aktiviteter og ro.

Dersom familien ønsker det, er det mulighet for å søke om å ha med seg besteforeldre, ev. andre nære familiemedlemmer.

De som har deltatt på helgesamling tidligere kan gjerne søke igjen, men nye familier vil prioriteres dersom vi har mange søkere.

Program

I tillegg til forelesninger og samtaler i grupper, vil det være ulike aktiviteter inne og ute for både barn, unge og voksne.

Her kommer program for helgesamlingen når det er klart.

Helgesamlingen begynner kl. 11.00 på fredagen, og avsluttes kl. 14.00 på søndagen. (med ankomst fra kl. 10 og utover, og avreise mellom kl. 14.00-14.30) -med forbehold om endringer. 

Hvordan delta og hva koster det?
Familier som ønsker å delta kan selv søke ved å sende inn søknad om helgesamling.

Deltakelse, overnatting og måltider på Frambu senter er gratis for søsken og foreldre.

Dessverre dekker ikke Pasientreiser reiseutgifter til møter/arrangement for etterlatte. Personer som skal delta på helgesamlingen kan imidlertid søke om et reisetilskudd fra Leve NÅ.
Dette gjelder familier som har reiseutgifter som overstiger totalt 1500,- for reise til/fra Frambu senter. Det er mulig å søke om et reisetilskudd på opp til 2500,- pr. familiemedlem (gjelder kun søsken og foreldre).

Søknad om reisetilskudd må sendes til Leve NÅ innen én uke etter gjennomført opphold.

Har du spørsmål om oppholdet? 

Kontakt oss på e-post eller telefon:
Telefon: 64 85 60 00
E-post: levenaa@frambu.no

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer om helgesamlingen passer for deg eller dere!

 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Dato

29 nov 2024 - 01 des 2024

Tid

Hele dagen

Sted

Leve NÅ - Stiftelsen Frambu
Leve NÅ - Stiftelsen Frambu
Sandbakkveien 18, 1404 Siggerud
Kategori

Arrangør

Leve NÅ
Leve NÅ
E-post
levenaa@frambu.no
Nettsted
http://www.levenaa.no
Søknad til helgesamling