Helgesamling for familier som har mistet et barn: 11.-13.11.22

Fra 11. til 13. november 2022 ble det arrangert helgesamling for familier som har mistet barn. Her er minnefilmen fra helgen.

 

Å miste et barn er en smertefull opplevelse. Foreldre føler sterk sorg og for mange oppleves den nye hverdagen vanskelig. Noen blir mer sårbare i sosiale sammenhenger eller de føler de mister viktige sosiale arenaer. Andre foreldre forteller at de er redde for at barnet skal bli glemt. De fleste har et sterkt behov for å snakke om barnet, langt utover det omgivelsene oftest forstår. Mange føler identiteten blir endret. Å få hjelp til å sortere og forstå egne følelser og utfordringer i hverdagen synes mange er en støtte. Å treffe andre og samtidig utveksle erfaring kan være en hjelp. Sorgen etter et dødsfall er noe som er felles i en familie, men hvordan reaksjonene er og hva som er vondt for den enkelte i familien kan være ulikt.

En helg i året arrangerer Leve NÅ  en samling på Frambu senter for familier som har mistet barn som var i målgruppen til Leve NÅ.  Tilbudet inkluderer også familier som mistet barnet sitt etter fylte 18 år.

Samlingen gir familien mulighet til å møte andre i samme situasjon og få kunnskap om sorgreaksjoner og mestringsstrategier. Det vil bli lagt vekt på informasjon, samtaler, fellesskap, aktiviteter og ro.

Inntak til samlingen gjøres fortløpende, med siste søknadsfrist 10.10.2022
I programmet kan du lese mer om denne helgesamlingen. Helgesamlingen har ankomst fredag 11. november fra kl. 10.00. Programstart er kl. 11.00. Avreise er søndag 13. november etter programslutt kl. 14.00.

 

Program

I tillegg til forelesninger og samtaler i grupper, vil det være aktiviteter både for barn, unge og voksne.
Her finner du programmet for helgesamlingen.
Vil du vite mer om hva vi kan gjøre på helgesamlingen?

 

Her kan du se en kort film om noe av det vi kan finne på denne helgen:

 

Hvordan delta?
Familier som ønsker å delta kan selv søke ved å sende inn søknad om helgesamling. Svar på søknad sendes ut pr. post fortløpende. 

Hva koster det å delta?

Deltakelse, overnatting og måltider på Frambu senter er gratis for søsken og foresatte. Dessverre dekker ikke Pasientreiser reiseutgifter til møter/arrangement for etterlatte. Personer som skal delta på helgesamlingen kan imidlertid søke om et reisetilskudd fra Leve NÅ. Dette gjelder familier som har reiseutgifter som overstiger totalt 1500,- for reise til/fra Frambu senter. Det er mulig å søke om et reisetilskudd på opp til 2500,- pr. familiemedlem (søsken og foresatte).

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer om helgesamlingen passer for deg eller dere!

Dato

11 - 13 nov 2022
Utløpt!

Tid

Hele dagen

Sted

Leve NÅ - Stiftelsen Frambu
Leve NÅ - Stiftelsen Frambu
Sandbakkveien 18, 1404 Siggerud
Kategori

Arrangør

Leve NÅ
Leve NÅ
E-post
levenaa@frambu.no
Nettsted
http://www.levenaa.no